מה זה גישור משפחה?
אנסה להסביר בכמה מילים מה הוא גישור במשפחה, מה הקשר (אם יש) בינו ובין טיפול משפחתי, ומה מייחד את ההליך של גישור משפחה בניגוד לגישור עסקי-אזרחי. גישור משפחה אינו רק גישור לפרידה, וחשוב, מעל הכל, לוודא כי אתם בוחרים במגשר שהוכשר לטובת זאת כמקובל.
אני בחרתי ללמוד את התחום מעו"ד ומגשרת שגית ארגמן הוט, מגשרת עתירת זכויות, המכשירה מגשרים בתחום זה בקורסים רבים במסגרת קבוצת גושרים בת"א, והעמקתי בו בכנסים, ימי עיון ולמידה נוספת, שהינה בגדר חובה על רקע העובדה כי החוק והתקנות משתנות בתחום זה כל העת ( לדוגמא, פסק הדין של בג"צ בנוגע לסמכויות בית הדין הרבני בנושא מזונות מיום 19.2.2025 שזכה לחשיפה רבה).
-
גישור לפרידה וגירושין
גישור זה הינו הליך רגיש, אמפתי, דיסקרטי וסבלני, המאפשר לזוגות הנפרדים לשרטט את תבנית החיים החדשה לאחר הפרידה. כמגשר, אני מלווה את הצדדים בבחינה של יכולות ההשתכרות שלהם, ויחד - אנו בונים את הנדרש להווה, לעתיד הקרוב ולזה הרחוק, כדי להבטיח לשני בני הזוג וילדיהם חיים טובים, תוך שמירה על הורות מתואמת ומשותפת, לרווחת כל בני המשפחה.
הליך הגישור אורך מספר פגישות, ביחד ובנפרד, ובו אנו עוברים על פרקי ההסדר, דוגמת הסדרי שהייה, מזונות, חלוקת נכסים ואיזון משאבים, חופשות, פנסיות ועוד.
הסדר הגישור שהצדדים מגיעים אליו (וככל שהתייעצו לגביו עם כל מי שיבחרו לעשות כן, בכלל זה עורכי דינם) ייחתם על ידי הצדדים ויוגש לבית המשפט לענייני משפחה בבית המשפט הקרוב למקום מגוריהם, ולהשלמת ההליך, הצדדים יפנו לבית הדין הרבני לטובת קיום טקס הגירושין - "סידור הגט", שלאחריו יושלם הליך הפרידה.
-
גישור לשלום בית - חליפי לפרידה
לעיתים, במסגרת הליך הגישור, הצדדים מגיעים לכדי הסכמה על ניסיון לשקם את מערכת היחסים ביניהם, ודחיית הליך הגט והפרידה. במקרים כאלה, כאשר מחד הצדדים מנסים לשקם את היחסים ביניהם ומאידך - כבר עברו תהליך והגיעו להסכמות, הרי שהם חותמים על הסדר גישור מפורט המגדיר את התכולה במקרה של פרידה, ובאם ניסיונות הפיוס לא יצלחו, הרי שהם לא יצטרכו לשוב להליכים מלאים מהיסוד, אלא יוכלו להגיש את ההסדר החתום או לכל היותר לעדכן אותו ככל וישנם שינויים מינוריים.
ככלל, הסדר זה כולל גם הגדרות למה כן או לא ייעשה במהלך תקופת הניסיון ליישב את ההדורים, כדי להבטיח לצדדים אמון ומטרה משוותפת.
-
גישור בין דורי במשפחה, צוואות וירושות
פעמים רבות, מגיעות אליי משפחות לגישור בסמוך לאירוע כאוב במשפחה. גישור מאפשר לצדדים ליישב מחלוקת בצורה מהירה, תוך שמירה על חיים משותפים ביום שאחרי האובדן של בן משפחה קרוב. בעוד שבעבר משפחות כילו את זמן בהליכים ארוכים, מתישים, תביעות וכתבי טענות ארוכים שלא אחת פיצלו משפחות ללא אפשרות לתיקון, כיום בוחרות משפחות רבות להגיע לחדר הגישור וליישב את המחלוקות בדרך של בחירה ושיתוף, לעיתים בדיון מצומצם ולעיתים מורחב, אפילו עד לכדי כך שכל האחים והאחיות עם בני זוגם - יושבים בחדר גישור אחד גדול, ומצליחים לגשר על פערים באם ישנם, תוך ראיית העתיד המשותף המשפחתי והערכים המשפחתיים המשותפים.
יש לזכור שלא תמיד נותרים בני המשפחה עם הון ונכסים לחלק, ולעיתים הם נותרים דווקא עם חובות ועיקולים.
בכל אלה, ניתן וכדאי להסדיר בהסכמה בהליך גישור.
-
גישור בנושאי משפחה חדשה
כל משפחה דומה זו לזו ושונה זו מזו.
עם זאת, למשפחות השייכות לקהילת הלהט"ב מאפיינים ייחודים, ועל כן בבואכם לתכנן משפחה שכזו או בעת שהנכם מבקשים לשנות את אופייה של משפחתכם, מומלץ לפנות למגשר שלמד תחום זה, מכיר ומצוי בפרטים הייחודים לתחום זה, על מנת שההסדר אליו תגיעו יותאם לאורח החיים של משפחתכם.
שיחת ייעוץ אינה כרוכה בתשלום, ואתם מוזמנים כמובן להתייעץ איתי בכל שאלה בנושאים אלה בטלפון 054-3090063